söndag 17 juni 2012

Race2 Sviestadsloppet 2012!

Som vanligt bjöd Superbike på rafflande dramatik och bra peppning inför tävlingen. Tyvärr så gick OTTO omkull i torparn. Men Filip Backlund bjöd på uppvisning.

Sist men inte minst så var det ju dags för kungaklassen R600. Mitt humör var väl inte på topp direkt.
Som tur var så dök farsan upp. Så jag fick 2 rejäla massager i hö arm. Sedan gjorde jag en chansning och flyttade in mina clipon(styren) mot tanken. det kanske skulle hjälpa mig.

Är mer nervös än vanligt när vi rullar ut ur depån, men väl ståendes vid start så försvinner det.
Lamporna tänds folk varvar upp, lamporna släcks. Jag kommer iväg väldigt bra tyvärr så fegar jag ur det blir trångt in i esset. Trycks ut långt till vänster inför hö utgången. Laddar på gasen men då släpper bakhjulet herrejösses. Kom alldeles för  långt ut på banan. Folk bara ramlar förbi ser en gul hoj svicsha förbi och det är min depå kompis Håkan Johansson#66 .

Lyckades hålla min poss in till Bergskurvan, då kommer Jan Odeskog #41 och gör en grymt fin omkörning på innern. Jag taggar ned lite och lägger mig i ett tempo jag känner att min arm klarar av.
Använder mitt högerknä som stöd till armen i inbromsningarna och det funkar riktigt bra.

Sagt och gjort öser på i samma tempo och börjar ta in på Jan, vi får ngr fina kamper ned i nya. Han vägrar ge sig och det blir en dejavu 2 i bredd ned i korkskruven.Grym racing även längre ned i placeringarna =). Till slut så missar han in i esset och jag kan ta mig om .Håller mitt tempo och kan passera Håkan. Krampen ligger på lur men bryter inte ut helt, kör ekonomiskt och tar inte ur det där sista i onödan. Får ett ensamlopp mot slutet och kan dra ned på tempot. 


Viljans vinst över köttet Yes. Körde stadiga 1,01 tider och tog mig i mål som 11:a . Kändes som en vinst HELT SJUKT. Alla var på kalashumör i parc ferme och det blev mkt snack och axelslag =)

Är kalas nöjd med helgen. Personbästa.Körde 5 varv i rad under mitt gamla rekord. Fått en högre lägsta nivå på Sviestad, trots alla bekymmer. Första säsongen har gått bra så här långt förutom krashen på knutstorp =/

Bilder kommer ev Senare // Fredrik

2min innan race:




Stilstudie Håkan #66

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar